Pripreme za reformu katastra

03. 11. 2016. / novosti

Srbija - Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da je cilj da reforma katastra bude uspešna kao reforma elektronskih građevinskih dozvola

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas u razgovoru sa direktorom Republičkog geodetskog zavoda Borkom Draškovićem da je cilj da reforma katastra bude uspešna kao reforma elektronskih građevinskih dozvola.

Mihajlović je danas sa Draškovićem razgovarala o narednim koracima i prioritetima u sprovođenju sveobuhvatne reforme katastra, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Cilj je da ova reforma bude jednako uspešna kao i reforma elektronskih građevinskih dozvola, koja je doprinela da Srbija ove godine uđe u prvih 50 zemalja sveta na Duing biznis listi Svetske banke“, istakla je Mihajlović.

Radna grupa koja će se baviti ovom reformom i zakonskim rešenjima, u cilju efikasnijeg rada Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), kako je rečeno na sastanku, biće formirana narednih dana.

Kako bi se reforma RGZ dodatno ubrzala, Mihajlović je pozvala Draškovića da sa svojim timom 14. novembra prisustvuje sastanku s ministrom finansija Dušanom Vujovićem, na kojem će jedna od tema biti i katastar.

Izvor: novosti